A Hellblade videójátéka Senua történetét követi, aki egy traumatizált kelta harcosnő. Egy lelkileg megsebzett lány aki halott kedvesét szeretné meglelni. Senua hallucinációkat tapasztal és téveszmékben él útja során: a komplex pszichózis minden tünetét. Egy olyan állapotot melyet az alkotók szerettek volna olyan valószerűen bemutatni amennyire csak lehetséges.
A játék alkotói szorosan együtt dolgoztak Paul Fletcher professzorral, aki a neurológia tudósa és a pszichózis szakértője a Cambridge-i egyetemen.

Senua szerelmét a vikingek feláldozták isteneiknek. A harcosnő pszichotikus állapotba kerül, melyet maga nem ért. Hangokat hall, víziói vannak és tévesen érzékeli gyakorta világát.

Ebben az állapotban, hol bántó-félrevezető hallucinációk között, hol segítő hangok erdejében tesz meg mindent, hogy ezeket legyőzve megtalálja kedvesét és azt nyugalomba helyezhesse.

Drámai élmény minden játékosnak a főhős szerepében lenni, hiszen magukon tapasztalhatják – fülhallgatóikon át – milyen is hallucinációkat megélni. Hogyan állnak a valóság részeivel egybefolyva egésszé a képi vagy hangélmények.

A játékot hanghallók egy csoportjával közösen fejlesztettek, azért hogy a végeredmény a lehető leghitelesebb, a lehető leginkább megélhető legyen.

Van hogy valós van hogy vizionált keretek között próbál előre jutni, vagy vízióit jól használni, akár azokat legyőzni. Ezeket jól használva, legyőzve végül jó 8 órai játékkal Senua el is érheti célját.

Csodaszép jelképe annak, mennyire fontos megtalálni a pszichózisból kivezető szálakat. Motivációt. Esetleg megérteni azt hogy a kíntól, fájdalomtól összekeveredett pszichéből áradó koordinálatlan vagy metafórikus szavak, mint jelképes “útjelzők”, “iránymutatók” értelmezhetők.