Gyorsan összefoglalva, mi az a nappali kórház: olyasmi, mint a „hagyományos” bennfekvős kórház, csak nem kell itt aludni (és ezért értelemszerűen ágyak és kórtermek sincsenek 😊). A nappali kórházasok különböző foglalkozásokon vehetnek részt (csakúgy, mint a nem nappali kórházasok), például a társasjátékozás, az irodalmi kör, a HangHalló csoport, vagy a frissen indult Utak egymáshoz „gitáros csoportok”. A Filozófiai Kávéház és az online működő LOVE etc… csoport nyáron szünetelnek, amit bántam mert ott is jó ám lenni.

Fontos, hogy a nappali kórház résztvevői ebédet kapnak, emellett vérvételre, ellenőrző vizsgálatokra is lehetőség van Hilde nővérnél, aki kérés esetén gyógyszert is ad. Emellett természetesen folytatódhat a terápia a gondozó pszichiáterrel, pszichológussal. A nappali kórház időtartama két hét, azaz 11 munkanap.

Június közepétől végéig voltam nappali kórházas: nagyon gyorsan eltelt ez az idő, egy szempillantás alatt. Már többször is voltam nappali ellátásban, de ez a mostani volt a legjobb 😊 Mindennap eljártam valamelyik foglalkozásra, vagy volt alkalmam beszélgetni segítő szakemberrel. Kicsit olyan érzésem volt, mint amikor gyerekként voltam beteg, megállt körülöttem az idő, és mindenki velem foglalkozott, amíg újult erőre nem kapok.

3 éve járok az Alapítványba, és amint említettem, többször voltam nappali ellátásban, örömmel jelentem, az ebéd az eltelt idő alatt evolúciós fejlődésen ment át, a nappali ellátás során egyre finomabbakat eszünk, még akkor is, ha nem mindennap kaptam valamelyik kedvenc ételemet.

A legjobban Nusi és Johnny gitáros csoportja dobta fel a kedvemet, mert engem mindig felhangol, ha énekelhetek, emiatt javaslom, hogy a jövőben több éneklős csoport induljon 😉 Szinte csak jókat írhatok a nappali kórházról, a legrosszabb ugyanis az volt, hogy véget ért ☹ sebaj, két hónap múlva ismét „felveszem a lantot”, és újra nappali kórházas leszek (két nappali kórházi kezelés között két hónapnak kell eltelnie a szabályok szerint). A nyári szünet alatt addig is eljárok a csoportokra, amíg be nem éneklem magam az újabb kezelésbe 😊

 

TZSI